Keresés eredménye

Típusa:
összetett keresés
Keresési paraméterek:
Dr. Budai Marianna | szakcikk |

<< < 1 > >>
7 találat 1 oldalon - ebből zárolt tartalom 7 db

A zárolt tartalmakat csak bejelentkezett felhasználók tekinthetik meg!

Megjelent a FERRING MAGYARORSZÁG Kft. #GUTHEALTH szakmai kiadványának idei első lapszáma

Tisztelt Gasztroentorológus Kollégák!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy megjelent a #GUTHEALTH idei első lapszáma! Saját gasztroenterológiai témájú lapunk a tavalyi MGT Nagygyűlésen debütált és terveink szerint idén összesen négy alkalommal jelenik majd meg. A Ferring Magyarország célja, hogy a saját terápiás területeit érintő aktuális tudományos információkon túl a kiadvány felületein lehetőséget ...

Az 5-ASA-származékok modern alkalmazása a colitis ulcerosa kezelésében

30 évvel ezelőtt az 5-aminoszalicilsav (5-ASA) jelentette a colitis ulcerosa (UC) terápiájának a fő irányvonalát. Napjainkban, a modern, biológiai gyógyszerek érájában az aminoszalicilátok továbbra is első vonalbeli terápiás megoldásnak számítanak enyhe UC esetén. Továbbá, tekintettel az 5-ASA alkalmazás jelentette kedvező kockázat-haszon profilra, azok a mérsékelt súlyosságú UC kezelésében is – agresszív UC-...

Az adherenciát befolyásoló tényezők az 5-aminoszalicilsav terápia során

A több évtizedes múltra visszatekintő lokális vagy orális 5-aminoszalicilsav terápiák a biológiai gyógyszerek korában is az első vonalbeli kezelést jelentik enyhe- középsúlyos colitis ulcerosas betegek számára. Sajnálatos módon a non-adherencia, ami az előírt gyógyszerek kevesebb, mint 80 %-ának a rendeltetésszerű alkalmazásával jár, ezen a terápiás területen is jelentős szerepet játszik, és rontja a ...

Gépi tanulás eredményei a gasztroenterológiai kutatásban

A mesterséges intelligencia a gasztroenterológia számos területén felhasználható, így – többek között – a kórképek diagnosztikájában, a kockázatbecslésben, az endoszkópos felvételek értékelésében, a daganatok korai detektálásában vagy a túlélési ráták predikciójában (1)....

A mesterséges intelligencia a gasztroenterológia számos területén felhasználható

Szerző: Dr. Horváth János1
1informatikus, a Mittanuljak.hu alapítója

Nem attól kell félni, hogy a mesterséges intelligencia (MI) jön, hanem attól, hogy nem használjuk, nem élünk vele – az automatizáció adta lehetőség segít abban, hogy több idő maradjon az értéket adó munkára. A MI segít az adatok feldolgozásában, értelmezésében, az egyéni tudásunkat kiegészítve a közös tudással. Kongresszusi kiadványunk cikke a mesterséges intelligenciával most ismerkedőknek szól, igyekszik ...

Lényeges lenne az IBD-vel együtt járó pszichés teher enyhítésére is koncentrálni

A gyulladásos bélbetegséggel küzdő betegeknél gyakori a szorongásos, illetve a depressziós tünetek jelentkezése. Míg a remisszió periódusaiban ezek gyakorisága 29−35%-ra tehető, addig a betegség fellángolásai alatt ezeknek a pszichés szimptómáknak az előfordulási gyakorisága 60−80%-ra nő (1)....

Meszalazin adagolási séma a magasabb adherencia és a terápiás eredményesség érdekében

A napi többszöri gyógyszerbevétel helyett az 1x1 gyógyszeradagolási séma követése javíthatja a colitis ulcerosa nyugalmi fázisában tapasztalható, egyébként alacsony fokú terápiás beteg-együttműködést....


<< < 1 > >>
7 találat 1 oldalon - ebből zárolt tartalom 7 db

A zárolt tartalmakat csak bejelentkezett felhasználók tekinthetik meg!

Részletes kereső

Oldal neve: Gastronews
Keresési kulcsszó:
Keresés az alábbiakban:





Szakcikk is:
Rovat:













Szakterület:
Lapszámok:
Megjelenési dátum:
-tól
-ig

Szerzői útmutató